Thread: "Nunta mut?"
View Single Post
Old 06 Jan 2009, 23:44   #200
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Teoretic, da. Practic, nu.
Guess what? Chiar mai adineaori meditam exact la aceastä întrebare; neavând absolut nici un motiv injust de a-l ataca (doar pe cele legate strict de datele profesional-artistice), am purces la exercitiul intelectual de a-i cäuta, cu toatä märinimia si îngäduinta, unele calitäti, cât de mici... Din päcate, mi-e imposibil. Am prieteni printre realizatori: Mihnea Täutu, un scenograf bun - si-a bätut joc; Marian Stanciu, un operator excelent - s-a fäcut de râs; Laura Georgescu, o monteuzä admirabilä - Barna i-a distrus montajul. Atunci m-am gândit, cu maximä tolerantä, mäcar la intentii: se spune cä romanul lui Serbänescu n-ar fi tocmai räu; o fi, n-o fi - pe ecran nu se mai vede nici un gräunte de calitate dramaturgicä, oricât de discutabil, la orice nivel... Am încercat sä mä traspun în pielea lui Barna, sä-mi imaginez o oarecare "conceptie regisoralä", cât de cât verosimilä, dar apoi pierdutä din mânä, ratatä, distrusä... Ei bine, nu - vid absolut... gaurä neagrä... zero grade Kelvin.
Dacä oricine se simte în mäsurä sä propunä orice asemenea particule de calitate ale peliculei lui Barna, îl invit s-o facä (dar la modul cinstit, vä rog - nu teribilist, fortat sau prin reducere la absurd) - evident, în topicul respectiv, nu aici. Dacä mä conving, le voi accepta; dacä nu, le voi respinge cu argumente cât mai rezonabile.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif