View Single Post
Old 27 Dec 2008, 20:59   #8
miercuri
Guru

miercuri

@eragh - Lolita a fost un bestseller de notorietate inca de la publicare in 1955.
Mie filmul lui Kubrick mi-a lasat un gust destul de amar. James Mason ca Humbert arata mai degraba a comis-voiajar decat a handsome old world European, din Lolita au facut o veritabila Mary-Sue, nici decum o nimfeta. Extinderea personajului lui Peter Sellers a fost un fel de sabie cu doua taisuri, pe de o parte Peter Sellers face un rol foarte bun (de departe cel mai rasarit din tot filmul), dar pe de alta nu lasa loc de nici unui fel de subtilitate, totul e dat pe tava. As fi preferat ca filmul asta sa nu se fi facut, sa mai fi asteptat cateva decenii.
Din multe puncte de vedere mi-a placut mai mult ecranizarea din 97, cu toate ca e un pic prea melodramatica. In orice caz Jeremy Irons a fost foarte bine ales, iar frazele lui Nabokov in gura lui sunau foarte foarte bine.

@Se7en - Well, nu vreau sa insult fanii Tolkien, dar mie chiar nu-mi place stilul lui, sorry. Am zis si de ce, mi se pare pretios, calofil. Paolini nu stiu cine e, dar JK Rowling, fara a o considera mare literatura, ma face sa o citesc cu multa bucurie copilareasca si tocmai in asta consta "condeiul" ei.
Mai mentionez ca eu nu citesc fantasy si de asta poate nici nu as incadra seria HP in nisa. Pentru mine e ceva de sine statator.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif