View Single Post
Old 26 Dec 2008, 16:37   #76
eragh
Novice

eragh

Oh, aayana ... ai avut mult curaj sa deschizi un asemenea topic.

Mie imi este foarte greu sa pot face o asemenea demarcatie. Orice film are o latura psihologica conturata, unele dintre ele tratand topicuri atat de comune ca nici nu mai conteaza sau devine invizibila. Ca sa fiu mai clar o sa dau un exemplu ... chiar caraghios ... Rambo 4. Vezi tu, in filmul se contureaza in prima parte "the evil" facand apel la cateva dintre principiile morale pe care e construita societatea noastra, asa ca, daca nu esti atent, scenele in care "Rambo" sfarteca o armata intreaga ti se par absolut normale, ai vrea si tu sa bagi cutitul in burta unui "criminal", sa arunci vreo doua grenade, o merita, sa moara toti, mama lor de rai.

Dar presupun ca te intereseaza ceva mai rafinat, "mai altfel", cateva caractere foarte bine conturate care vor aborda intr-un anumit fel o anumita situatie comuna de viata, poate chiar stilizata intr-o mica doza de fantesy/mystery (nu vreau sa se confunde cu situatii "limita" ca in seria SAW, sau labirinturile prin care ratacesc agentii in urmarirea unui serial killer) - ceva gen Eternal Sunshine of the Spotless Mind, La Strada, Calauza.
Asa ca, iti recomand oricare dintre filmele scrise de Charlie Kaufman sau regizate de Marc Forster. Am vazut ca ai pomenit "American Beauty" in post, inseamna ca o sa-ti placa "Little Children". Iar daca gasesti OK ce ti-am recomandat da un semn si o sa mai scotocesc dupa ceva de genul.

My one regret in life is that I am not someone else.
eragh is offline   Reply With Quote sendpm.gif