View Single Post
Old 13 Dec 2008, 03:59   #39
E.Floares
Guru

E.Floares

Send a message via Yahoo to E.Floares
Originally Posted by BJBlazkowicz:
Am tot respectul pentru prestatia lui Ledger, personal mi-a placut Four Feathers la vremea cand o aparut. Totusi, el singur n-a putut face din TDK bici. Si nici n-as indrazni sa-i compar pe cei doi jokeri, asta cu cel jucat de Nicholson, nu pentru capacitatea actorilor, ci pentru personalitatea plata pe care i-or conferit-o creatorii in TDK, rau din cap in coada (inspiratie clara din succesul lui NC4OM) si face doar vreo doua glume la care nu rade nimeni. Ca replica imi amintesc din primul Batman, cand aia lesina la mana cu flori ce tasneste din cadou, si faza cand se bat protagonistii la inaltime, si cand Batman e gata-gata sa cada in abis, joker loveste binevoitor arhitectura cu piciorul, exclamand filozofic "hei, cladirile astea nu-s mai asa durabile ca pe vremuri".
Mie TDK imi pare ca o replica ieftina adusa la adresa majesticului NC4OM. Din subtilitatea sublima ce lipseste cu desavarsire inca din titlu (explicatia creatorilor -am vrut sa facem filmul intunecat si de aici si titlul -... oare ce-o fi vrut sa zica cu asta?... ) si pana la personalitatea lui joker imprumutata dupa asasinul din NC4OM si faza cu moneda, eu vad niste tipi ce s-or uitat la un film ce o halit toate Oscarurile si or zis "ia sa facem si noi un replicant, bagam si noi atmosfera intunecata, si noi psihologie, si noi punem pe unu sa dea cu banu, punem in gura fetei afirmatia ca omul isi face singur norocul, ca o contra-teorie la..., apoi punem una bucata Christian Bale si una Heath Ledger impreuna, sa centralizam fanii, si din ghiveciul asta, presarat cu multe condimente vizuale si auditive, tot trebuie sa iasa ceva)

Ma abtin de la a spune ca esti prost de bubui.

First of all: "The Dark Knight" a fost scris undeva intre 2005 si 2006.
Filmarile au avut loc cam in perioada Aprilie-Septembrie 2007.
No Country for Old Men a primit Oscar-ul in Februarie 2008.
Deci teoria ta, conform careia "niste tipi" s-au hotarat sa faca o "replicanta" a No Country for Old Men dupa ce acesta a castigat Oscar-ul, nu numai ca nu se incadreaza in cronologia evenimentelor, dar e idioata de-a binelea.
Second of all: Secventele cu moneda, conflictele dintre personaje, replicile extrem de sadice si amuzante ale Joker-ului, isi au originea in benzile desenate de-a lungul zecilor de ani de istorie a comic book-urilor cu Batman.
Last, but not least: There Will Be Blood e mult mai "majestic" decat No Country for Old Men, iar ambele sunt filme clasice. The Dark Knight e film de spectacol, nu ai cum sa compari cele doua tipuri, cu atat mai mult sa asemeni niste idei care se desprind dintr-unul sau din altul.

P.S. De ce ai venit tu cu No Country for Old Men in topicul asta, nu inteleg. Vrei sa arati ca ai vazut si tu filme bune, sau ce?