Thread: "Nunta mut?"
View Single Post
Old 29 Nov 2008, 12:24   #111
mirodoni
Guru

mirodoni

Send a message via Yahoo to mirodoni
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
Dar e alegerea autorilor.
Puiu si-a propus sa redea conversatiile exact asa cum sunt, (….) Nu sunt puse cu vreo intentie, nu cauta efecte comice sau altceva,(….) Pe cand in Nunta muta clar incearca sa ne amuze,(….) Nu e alegere de stil.
E alegerea autorilor pe banii noºtri, fie cã acceptãm Puiu ºi respingem Mãlãele, fie invers. Autorii ar trebui sã se ridice deasupra nivelului personajelor, ºi n-am mai avea ce respinge.
Clar cã Mãlãele a vrut sã ne amuze, clar ce a vrut Puiu, e o alegere de stil, de ce nu?!
Nu vreau sã mai insist, dar mã uitam cum cãuta Maier sã includã “Nunta mutã” într-un stil, într-un curent, în ceva, adicã într-un ºablon, ºi nu reuºea. Acest lucru îl nemulþumea. Nu vreau sã spun cã Mãlãele a fost excesiv de original, ba chiar a pierdut la acest capitol fãcând trimiteri la filme celebre, dar nu chiar atât de mult.
Originally Posted by Marmatia:
Eu am inteles doar ca in satele romanesti comunistii erau niste tipi simpatici, usor impiedicati, anacronici si deloc dispretuiti de restul satului.
Ca prea beau toti cot la cot in crisma satului.
Aºa era la început. Mai citeºte pe forum ºi vei înþelege mai mult.
Unde-i drama celor impinsi in CAPuri cu forta? Unde-i drama taranului ramas fara pamint?
E în alte filme, aici este vorba doar despre nunta mutã, la propriu, dar ºi la figurat. Mai vezi ºi alte filme.
Eu pot sa inteleg confuzia din mintea scenaristului ADRIAN LUSTIG privind regimul comunist dat fiind istoria familiei sale dar ce scuze are HORATIU MALAELE?
Sunt foarte curios care este istoria familiei lui Adrian Lusting! ªi… ar trebui sã te interesezi ºi care este istoria familiei lui Horaþiu Mãlãele, poate înþelegi ce scuze are... ºi ne spui ºi nouã.
mirodoni is offline   Reply With Quote sendpm.gif