Thread: "Nunta mut?"
View Single Post
Old 23 Nov 2008, 16:37   #69
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Inca un lucru si chiar ca ma las de Nunta asta.

Exercitiu de imaginatie:
daca scoatem faza cu mireasa ingrozita la vederea rupturii din tunica, scade intensitatea secventei? Nu. Se intampla destule lucruri grave in momentul ala.

daca de exemplu ruptura aia era vazuta cand veneau aia 3 sa anunte oprirea nuntii, crestea tensiunea filmului? Eu zic ca da. Il definea mai bine pe "ingerul raului" cum a aparut sovieticul ala, si tot ce urma era sub semnul asta: amenintarea din partea unuia RAU. Noi il vedem cat e de rau dupa o palma pe care i-o tranteste lui Bindea si dupa faptul ca scoate pistolul. Poate sa zicem nu era el violatorul, poate un alt soldat care il insotea avea tunica rupta, whatever. Dar treaba era perceputa "pe timp de pace" si avea greutate. Nu amestecata printre daramaturi de zid, tancuri si impuscaturi.

3. daca scoatem de tot toata povestea cu violul si moarta si gaura din tunica, pierde ceva filmul? Nu cred. La ce folosesc? Sa zica aproape explicit ca sovieticii ne violau vietile? Bleah! Am mai zis undeva despre stereotipul asta al autorilor de film romani: un viol, o drama, doua violuri, o tragedie. Simplist.
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif