View Single Post
Old 23 Nov 2008, 12:54   #335
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Actriþa Luminiþa Stoianovici a pãrãsit definitiv scena

Luminiþa Stoianovici, interpreta lui Nuþi, din serialul “Voinþã de femeie”, de la Kanal D, s-a stins din viaþã, vineri, 21 noiembrie, la ora 3.35, dupã o grea suferinþã provocatã de o boalã necruþãtoare.
(Cotidianul)

* * *

A murit Luminiþa Stoianovici

Alexandra-Livia Dordea

Actriþã de teatru ºi film, regizoare, profesoarã ºi traducãtoare, Luminiþa Stoianovici, s-a stins astãzi din viaþã la vârsta de 49 de ani.

Slujba de înmormântare va avea loc luni, în foaierul Teatrului Naþional din Timiºoara, locul în care ºi-a petrecut cea mai mare parte din viaþã. Pe parcursul anilor a jucat alãturi de Marin Moraru, Gheorghe Dinicã, Draga Olteanu Matei, Silvia Popovici, Maia Morgenstern, Mircea Rusu.

Pentru cei care nu au vãzut-o în vreunul dintre rolurile interpretate, Luminiþa Stoianovici este personajul Nuþi din serialul "Voinþã de femeie", difuzat de Kanal D.

A interpretat o serie de roluri principale, la Teatrul de Stat Reºiþa ºi Teatrul Naþional Timiºoara, printre care:
Miþa Baston, D-ale Carnavalului de I. L. Caragiale;
Nataºa, Trei surori de A. P. Cehov;
Magda, Moara de pulbere de D. R. Popescu;
Anna Christie, Anna Christie de Eugene O'Neill;
Irina, Matca de Marin Sorescu.
Titania, Visul unei nopþi de varã de W. Shakespeare, regia Sanda Manu, 2001;
Efimiþa, D-ale Camavalului cu scene din Conul Leonida de I. L. Caragiale, regia Ion Ieremia, 2002;
Iscoada; Fiokla Ivanovna, Cãsãtoria de Gogol, regia Ion Ieremia, 2002;
Aristiþa, Chiriþa adaptare de Ion Ardeal Ieremia dupã Vasile Alecsandri, regia Ion Ardeal Ieremia, 2003;
Zenaida Manu; Madam Carcalechi; Muncitor, Scrinul negru sau Manifestul broaºtei þestoase, adaptare dupã G. Cãlinescu de Ada Lupu, regia Ada Lupu, 2005;
Felicia; Krum, de Hanoch Levin, regia Radu Afrim 2006.

(Evenimentul zilei - cu fotografie
http://www.evz.ro/articole/detalii-a...-Stoianovici-/

* * *

Mi-a fost colegä - era în anul paralel cu mine, la Sanda Manu si Geta Anghelutä, (cu Oana Pellea, Adi Päduraru, Räzvan Popa, Cristi Rotaru, Claudiu Istodor, Mioara Ifrim, Carmen Trocan).
O fatä foarte bunä, prietenoasä si modestä, cäreia îi vedeam un viitor strälucit. Chiar în primele säptämâni de facultate, ea si Räzvan m-au chemat la o repetitie a lor cu o dramatizare dupä Szalinger, "Chiar înaintea räzboiului cu eschimosii", ca sä ne sfätuim. Mi-a pläcut ce-am väzut acolo, si am comunicat foarte bine împreunä. Mi-a mai pläcut mult si în rolul Wurst, din "Cum s-au vindecat suferintele domnului Mockinpott", examen de regie teatru al Cristinei Iovitä - si, mai ales, în rolul de absolvire, Mrs. Prism, din "Bunä seara Domnule Wilde", la Cassandra.

Stiu doar de un rol în lung-metraj ("Liceenii rock 'n' roll", 1991), si de unul în "La urgentä"... Nu i-am urmärit cariera teatralä...

Dormi în pace, Lumi.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif