N-am zis ca nunta din film era de tigani ci ca, daca povestea a fost adevarata dupa cum sustine autorul, mai mult ca probabil ca a fost una de tigani intrucat ei fac nunta joi. Si oricum n-are importanta, era asa, ca fapt divers.
Despre mireasa si medalie: de ce era ingrozita? Cand au gasit medalia in mana fetei au stiut bine cine a facut-o - cineva din trupele sovietice. Faptul ca a aflat atunci si cine exact a fost persoana, de ce ar fi ingrozit-o? Ce revelatie in plus a avut?
Da, sunt mici amanunte, putem incheia discutia pe tema asta. Totul se rezuma la ce ai spus si tu (si Malaele, in interviul de mai sus): filmul se vrea un basm, o fabula, o snoava, o cimilitura, mai stiu eu ce bazdaganie. Iar pe sovietici i-a folosit pe post de bau-bau/balaur. N-a contat in nici un fel pe adevarul istoric sau alte legaturi cu realitatea. De aia poti vedea lanuri unduind in soare si viitorii miri unduind sub lanuri, la sfarsitul lui februarie (ca pe 5 martie urmeaza nunta).
Ok, am inteles si pot accepta conventia. Dar nu imi place.
Cand conventiile sunt prea multe, si nu trebuie sa-ti pese de aia, de aialalta, sa nu-ti pui intrebari, scade si interesul si ca chiar nu-ti mai pasa de nimic.
Astept viitoarele filme, de exemplu cu Revolutia Romana avand loc in miezul verii, cu Ceausescu in rol de Rosu Imparat, Sergiu Nicolaescu pe post de Fat Frumos, Caramitru si Loredana Cosanzeana cantand printre salcii.
Cum care salcii? Revolutia are loc in Delta, de ce va legati de amanunte?
|