View Single Post
Old 17 Nov 2008, 12:05   #18
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Se7en,

Das experiment nu e despre efctul mediilor restrictive asupra comportamentului uman (ar fi insemnat ca acest film sa reinventeze mersul pe jos, banalul), ci e despre ceva mult mai interesant: despre impactul UNIFORMEI asupra persoanelor care le poarta. Avem 2 grupe/grupuri (mi-e lene acum sa caut varianta corecta) de studenti voluntari: unii vor imbraca uniforme de detinuti in puscarie, ceilalti vor purta uniforme de gardieni/politisti. La inceput nu va fi nici o diferenta fata de comportamentele lor naturale, de pana atunci, pe masura insa ce trece timpul ei vor ajunge sa se identifice cu ceea ce reprezinta acele uniforme. Unii vor deveni victime, ceilalti calai.

Interesant de studiat cum se modifica atitudinile si comportamentele asistentelor medicale si ale dansatoarelor de strip-tease

nu am vazut filmul inca, am dat cateva clickuri, mi-am adus aminte ca am citit la facultate la psihologie experimentala despre acest studiu si sincer nu ma atrage filmul prin faptul ca e violent, dur, agresiv si stim oricum cat de rai sunt oamenii in conditii propice
8)
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif