Am parcurs cat de cat acest topic si nu-mi vine sa cred, pur si simplu mi se pare foarte nedrept ca un om ca Sergiu Nicolaescu sa fie ponegrit in asemenea hal. Oameni buni, omul acesta inseamna enorm pentru cinematografia romaneasca. Putina decenta! Omul acesta a creat filme iubite de toti, bine, mai putin voi, care vad ca spuneti ca tot ce-i "de Nicolaescu" e prost din oficiu.
Sa nu uitam ca filmele sale sunt primele in topurile celor mai vizionate filme romanesti. De ce s-ar intampla acest lucru daca omul nu ar fi apreciat de milioane de romani iubitori de film? Si ma gandesc la productiile recente. Am vizionat la cinematograf atat Orient Expres cat si 15 sau Supravietuitorul. Sali aproape pline. Am cumparat discurile Adevarului cu filmele sale doar pentru ca am avut pile la chiosc! Se dadeau in cateva ore. Cum asa, daca omul e asa cum il improscati voi cu venin?
Sa lasam mania proletara deoparte si sa gandim obiectiv. Omul are merite uriase, chiar daca este evident ca nimeni nu e perfect.
Nu vreau sa creez conflicte inutile spunand ca ceilalti regizori nu sunt si ei valorosi, doar ca imi pare rau sa vad cum mari romani sunt aruncati pur si simplu la gunoi la batranete. Asa suntem noi, nu ne apreciem niciodata valorile. Haideti sa-l reevaluam, de data asta prin criterii obiective!
|