Thread: "Nunta mut?"
View Single Post
Old 16 Nov 2008, 13:36   #8
gionloc
Guru
 
gionloc
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,105
bai Pitbull,
atit ai invirtit lucrurile in cronica asta de creca au ametit !

pe de alta parte,
tu ai citit scenariul filmului si ai vazut ca a fost periat. da spectatoru nu creca simte asta. sau, altfel spus, o fi fost el periat, dar replicile tot nu is iesite din comun.

si nimic in filmul asta nu e iesit din comun, nemaivazut, sau la un relativ superlativ. si de fapt asta reiese si din cronica ta - ca filmul nu e nustiuce, insa, ca in cazul lui Elevator, dar la un nivel mai uman, iarasi ai plasat o sumedenie de cuvinte cu iz elogios, care, fara a fi laude in fapt, ramin ca termeni cheie in text si deformeaza imaginea de ansamblu asupra filmului. adica ii ridica nivelul calitativ.

ca si Purificare in teatru, ca tot vorbesti de teatralitatea din nunta muta - una nederanjanta, in opinia mea - si Malaele a creat un film care vrea sa dea seama despre complexitatea si diversitatea naturii si universului uman, iar imaginea de ansamblu pe care o degaja e de kitch comercial.

ceea ce nu e rau, doar sa fie prezentat ca atare. filmul nu e catastrofa, nicidecum, dar nu e o reusita artistica. oricite metafore vira autorul pe ecran (si, mama mama, toarna galeti intregi), filmul nu are cutezanta si dramatismul gestului savirsit de Icar (la care, evident, autorul trimite si ale carui insusiri le cauta).

nunta muta e ca o bijuterie contrafacuta: sclipeste, iti ia ochii prin suprafata, dar in spatele acelui luciu nu e nimic veritabil. sau, daca vreti, e ca zmeul pe care cineva se chinuie sa il ridice cind vintul nu sufla deloc. pur si simplu cade la pamint, oricit de tare il arunca spre vazduh autorul sau.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif