Originally Posted by Se7en:
Intrebare: Cine le vorbea celor doi initiati (Scriitorul si Profesorul), Zona sau Calauza? Si Calauza pana la urma era doar un mesager al Zonei? Recunosc ca astfel de intrebari si-au gasit raspunsul in articole intregi, vreau totusi un raspuns simplu 
|
Eu zic totusi, ca in review, ca a fost Calauza. Calauza era originalul creator al "pericolului" din Zona, el a indus-o prima data in primii vizitatori, el e singurul ce stie fiecare pas ce trebuie mers aruncand in mod extrem de comic, dar care noi il luam in serios, o piulita infasurata intr-o carpa...si bineinteles, o arunca unde vrea el, nu are un sistem, nu are o directie, pur si simplu se uita in jur si arunca...stie el cat de departe si cat de puternic o arunca iar cei din urma sa (la fel ca noi) cred ca e pentru a descoperi un drum sigur ce nu poate avea vreun pericol (ce se intampla totusi cu cei 10 metri parcursi de piulita ce nu sunt atinsi de aceasta?).
Calauza e un excelent judecator de caracter si un psiholog mascat remarcabil sub un om simplu de la tara (ca sa nu-l fac taran).
Zona e doar un teren normal, fara nimic special, dar care pana si regizorul il face deosebit dandu-i culoare...iar trimiteri la locul de joaca ce e intotdeauna colorat, dar care are reguli. Cine trece primul prin tunelul mizerabil, primul jucator fiind stabilit cu smecheria cu paiul mai lung, smecherie masluita de "the master gamer".
Mi-a mai placut cum la final se duce la sotie si ii spune ca "ceilalti nu stiu cum sa joace jocul..." :lol: Cel mai intunecat joc pe care l-am vazut vreodata.