View Single Post
Old 12 Nov 2008, 13:06   #79
cornel
Veteran

cornel

@Led-Ze-Pencil
Nu mi-am propus sa conving pe nimeni, eu doar am expus cateva argumente (cat se poate de subiective) pentru care mi se pare ca un spectacol de teatru este superior unei proiectii cinematografice. Este o simpla parere care pentru mine nu are nevoie de argumente, pur si simplu asa simt. Daca tu ai pareri pro sau contra astept sa le citesc.

@mafalda
Eu nu m-am referit aici la teatrul ca institutie ci doar la ce ajunge la spectatorul platitor de bilet. In directia abordata de tine filmul cred ca se descurca mai bine intrucat se pot face si filme independente (vezi A fost sau n-a fost) dar pot exista si esecuri lamentabile pe bani publici (vezi Logodnici din America). Si daca ce viseaza regizorul ala noapte face oamenii sa vina teatru nu mi se pare o problema, intrucat pe mine ma intereseaza ce vad pe scena sau ecran nu cum s-a ajuns acolo (cum s-a facut).

Un punct forte al filmului romanesc ar fi ca in ultimii ani este premiat si apreciat in strainatate pe cand despre teatrul romanesc nu am auzit sa fi castigat ceva, dar se pare ca publicul de acasa nu tine cont de premii si recunoasteri internationale.