|
Nu stiu daca cele doua arte se pot compara intre ele, dar pentru dragul conversatiei voi incerca cateva argumente pentru sustinerea afirmatiei mele.
1. Teatrul se intampla acum si aici, e live, observi orice greseala a actorilor, nu exista montaje, dublaje si efecte speciale.
2. Pana acum nu stiu de vreun forum dedicat teatrului, ci doar filmului - de unde pot trage concluzia ca teatrul este un produs de consum mai rafinat decat filmul, nu oricine poate comenta teatrul (se pare).
3. Nu am vazut pe nimeni la teatru mancand seminte/floricele sau comentand zgotos - exista cred un respect mai mare decat la film pentru cei din jurul tau.
4. La teatru ai posibilitatea sa iti expui parerea direct despre produsul pe care l-ai platit (iesind din sala in timpul piesei sau aplaudand la sfarsit) si poti fi sigur ca actorii recepteaza mesajul tau.
Repet inca o data ca nu pot pune in aceiasi balanta teatrul si filmul, asa cum cred ca nici una dintre arte nu o exclude pe cealalta, eu fiind un spectator fidel amandurora.
|