Originally Posted by Pitbull:
În schimb, vã avertizez foarte important: dacã vã invitã cineva gratis la ceva de Hal Hartley, daþi-vã bolnavi!
|
nu exagera. e adevãrat cã probabil i-a cãzut o cãrãmidã în cap acum 10 ani ºi face numai idioþenii, dar are cîteva filme geniale deceniul trecut, cel puþin primele douã, The Unbelievable Truth ºi Trust, dar ºi Amateur ºi Henry Fool (care n-are nicio legãturã ca subiect, ca gen cu sequelul de faþã, doar personajele sunt aceleaºi) au fost miºto. replicile mai teatrale ale actorilor ºi aparenta stîngãcie cred cã sunt elemente asumate ale stilului sãu. nu aduc cu nimic cu stilul de duzinã al filmelor proaste americane. mai degrabã îmi par british-style.
în privinþa muzicii sunt absolut de acord, nici eu n-o suport, pentru cã nu e muzicã, ci amatorism!
e de admirat totuºi ambiþia de a fi un autor absolut, scriindu-ºi singur scenariile originale la toate filmele pe care le regizeazã. la f puþini am mai întîlnit asta: Jarmusch, Kim Kiduk, Vincent Gallo...
dar ultimele trei lungmestraje, No Such Thing, The Girl From Monday ºi cel de faþã sunt, într-adevãr dezastruoase. pe lîngã media calitativã a filmelor pline de cliºee ce curg de la Hollywood pe bandã rulantã ºi fac box-office, la Hartley e totuºi o prostie mai atipicã, suportabilã ºi chiar haioasã.
fie ºi numai pentru Trust, însã, mã pot considera fanul sãu. e un must-see.