View Single Post
Old 11 Nov 2008, 13:21   #72
cornel
Veteran

cornel

Chiar si super-prostiile americane au putini spectatori pentru ca acel public prefera sa manance o saorma la fast-food sau sa pirateze in fata televizorului ultimele filme, in loc sa piarda timpul prin cinematografe.

Raman totusi la ideea mea cum ca "filmul romanesc" sau filmul in general trebuie sa faca mult mai multe pentru a scoate spectatorul din casa decat sa se prezinta ca un produs de calitate.

Recunosc fara mandrie ca am stat la coada (fortat de imprejurari) sa intru la "300" si la ultimul "Piratii din Caraibe".
La teatru eu fac rezervare cu 2 sapt inainte de spectacol pentru a lua bilete pe cand la orice cinema mergem, la orice ora si la orice film gasesti bilete fara probleme. Cam asta ar fi diferenta majora. Dar eu nu cred ca cele doua arte sunt in concurenta pentru ca majoritatea publicului care se duce la teatru NU se duce cu aceaiasi frecventa si la cinema (eu le impac foarte bine pe amandoua).

Poate ca cineastul roman ar atrage spectatorii in sali cu vizionari gratis. Romanilor le plac lucrurile gratis, luate pe de-a moaca.