primele amintiri legate de film sunt fragmentare...bunica-mea incerca sa il determine pe unchi-miu (unul din fiii ei) sa "ma ia si pe mine la film" cred ca era vorba de Razboiul stelelor sau de Imperiul Contraataca. Nu m-a luat...cred ca aveam in jur de 4 ani...l-am vazut parca un an mai incolo...
tot din perioada aia imi amintesc ca ma ducea tata la Cinema Doina, la desene animate...
cu mama imi amintesc ca am fost la doua filme, copil fiind...m-a dus la Micul Lord si la Toate mi se-ntampla numai mie, cu Bud Spencer , ambele la fostul cinema Miorita (actualmente Europa) , :lol:
cu bunica am fost la un film care parca se chema "Atentie la pana de vultur" , tot cu Bud Spencer... :hmm:
alta amintire e legata de imaginea generala care mi-a fost creeata despre cinematograf... era "no-no" daca voiam sa ma duc singur. in general cinematografele de cartier ante '89 erau cotate de parinti ca super-dubioase, pline de golani, aglomerari de jeg si coji de seminte (de fapt asa si erau - e.g. Cinema Melodia , un fel de cinematograf al copilariei mele), nu aveam voie sa ma apropii de ele decat insotit de parinti/bunici :lol:
in perioada '84-'88 un film la Scala sau Patria, duminica seara, cu ambii parinti, urmat de mersul la un restaurant din centru, sau la Cofetaria Casata la Profiterol, era un adevarat eveniment pt mine...
|