E în ordine.
ªi eu am fãcut rost de scenarii de la CNC, dar neoficial, adicã ilegal, sub pretextul cã vreau sã învãþ, nu cã vreau sã le contest. Ca urmare, nici nu le puteam contesta.
E adevãrat cã televiziunile sunt concurente, dar, ca ironie, concurente înseamnã cã se întâlnesc undeva, deci pot avea un interes comun. Problema este cã nimeni nu a încercat sã le arate acest lucru. Ce ar avea de pierdut ? Dar trebuie cadrul legal. Adicã banii în loc sã se ducã la CNC ºi sã fie aruncaþi pe filme proaste, sã se ducã la alt CN, controlat de televiziunile interesate. În momentul de faþã, CNC nu este interesat de valoarea filmelor, pentru cã nu este beneficiar. Beneficiarul final, publicul, greu poate fi implicat. Dar poate fi.
Sunt useri care pot fi gãsiþi la orice orã din zi sau din noapte în faþa monitorului, dar eu nu sunt unul dintre ei. Astãzi e o excepþie cã intervin de mai multe ori. Ar trebui ca cineva, care poate ºi vrea, sã extragã, fie ºi din alte topicuri, ideile care ar duce la salvarea filmului românesc.
E o propunere…
|