1.Dupã cum ai extras fraza din text pari ofenst. Nu e cazul. Ce ai încercat ? Nu te-a sprijinit nimeni, dar poate tonul folosit a fost mai blând sau mai ambiguu. În veci nu vom avea acces la scenariile prezentate la CNC. Ce trebuie încercat, este schimbarea regulamentului, nu un CNC alternativ. Dacã un participant la concurs ar avea acces, prin regulament, la toate scenariile prezentate, ar fi ceva. Altcineva cu ce justificare sã aibã acces?
2.Nu înþeleg, afirmaþia îmi aparþine, de ce o repeþi, eºti de acord cu ea, sau nu ?
3.ªtiu cã televiziunile fac filme de multã vreme, dar nu cum propuneam eu, împreunã, pentru a-ºi scoate banii din difuzare. Nu am auzit de niciun concurs organizat de televiziuni, ºi aud bine. Înseamnã cã popularizarea a fost ineficace, iar acest lucru se întâmplã atunci când nu au interesul sã pãtrundã cineva din exterior. HBO organizeazã anual, ºi TVR a organizat în 2005. Atât. Cunoºti vreun film bun rezultat în urma acestor concursuri?
4.Nu cred cã filmele realizate pe peliculã aratã mai bine la televizor. Sunt realizate pe peliculã pentru a avea o ºansã la cinematograf. La tv nu sunt prezenate direct de pe peliculã. Aratã mai bine pentru cã sunt realizate în regim de film, adicã nu de pe o zi pe alta, ºi cu un buget mai consistent. Nu ºtiu cât de departe este formatul HD, dar pânã atunci propuneam banda magneticã, în special pentru filme de scurt ºi foarte scurt metraj, dar ºi pentru lung metraj. Scopul fiind formarea cineaºtilor cu cheltuialã cât mai micã ºi crearea premiselor de afirmare.
5.Prelucrarea negativului, copia standard, etalonarea, copiile de lucru, cele de difuzare, am înþeles cã nici mãcar nu se mai fac în þarã. Dar nu lucrez în domeniu, aºa am auzit de la alþii. Un lucru e clar, costã, ºi mãnâncã ºi timp.
6.Vreau sã se schimbe multe, dar de unul singur nimenu nu poate face nimic. Sã fie clar, însã, nu vreau sã ofensez pe nimeni de pe forum. Ce mã intereseazã deocamdatã, este scenariul. DE CE NU AVEM SCENARII BUNE? Sau avem?!
|