Stiu ca nu prea avem de unde alege, ba dimpotriva, optiunile sunt atat de proaste incat suntem capabili sa dam cu banu' pentru a ne ajuta in luarea deciziei cruciale de a ne vota conducatorii. Dar totusi, daca tu nu votezi pentru tine, nimeni nu o sa o faca. Oricat de proaste sunt optiunile, cu siguranta trebuie sa ai pe cineva care sa se incadreze la categoria "best of the worst"...nu ca ar insemna mult, dar tot e mai bine decat nimic . :?
Sa zicem ca ar iesi Presedinte cineva pe care il detesti nespus si te gandesti: "Mai bine l-as fi votat pe netrebnicul celalalt, macar eram cu constiinta impacata si ma puteam mandri ca de fapt am fost impotriva sistemului"
Unii poate cred ca un vot (al lor) n-are prea mare importanta,dar e aceeasi situatie ca si a omului pesimist care crede ca nu are rost sa lupte pentru schimbarea lumii - daca toti gandesc asa,chiar ca nu mai avem nicio scapare, dar daca ne mobilizam,pic cu pic se face marea. Ca tot suntem pe Cinemagia, o sa dau un exemplu elocvent: Oscarurile din 1969, in care Oscarul pentru Cea Mai Buna Actrita in Rol Principal s-a impartit intre Barbara Streisand si Katharine Hepburn. Barbara era la acel moment un membru al Academiei si daca nu s-ar fi votat, ar fi castigat doar Katharine...Vedeti cum un singur vot poate face diferenta?
Viitorul nostru nu se anunta prea stralucit, dar sper ca o sa le piara cheful astora sa mai candideze si sa vina alti oameni cu initiativa si daruire...
|