Aia cu "decat sa risipiti banii mai bine mi-i dati mie" era o gluma, un echivalent fantezist la ceea ce spuneai tu sa faca cnc-ul: decat sa-i cheltuie pe filme proaste mai bine sa-i bage in cinematografe si achizitii de filme gata facute.
Evident ca iti spui, vazand "Si totul era nimic" sau Azucena: mai bine foloseau banii astia la ceva util. E normal sa gandesti asa. Dar si mai normal ar fi sa gandesti: decat sa dea banii aia pe asa prostii de film mai bine i-ar da pe facutul unor filme bune. Asta mi se pare o gandire justa.
In conditiile in care se produc cu chiu cu vai 5 filme pe an, tu zici: sa nu se mai faca niciunul. Nu-s de acord.
Eu cred ca tot ce zici tu aici, mai sus (cinematografe mai bune, achizitii de filme etc) ar putea/trebui sa intre in atributiile cnc-ului, doar ca devin realizabile atunci cand vor exista mai multi bani. Foamea cea mai mare e la nivel de productie. CNC-ul ar vrea sa se mandreasca cu filme bune (o si fac, uite ce tam-tam fac cu 432) ca sa-si justifice existenta, rostul lui pe pamant (care e acela de a sprijini cinematografia autohtona).
Ca treaba se impute si lasa loc si unor dejectii sa apara, aici e buba. Ca se justifica prin 432, dar le scapa cate un Dincolo de Ambelito rau mirositor.
Ce vrei tu e sa muti cursorul finantarilor dintr-o parte in alta, sa reduci drastic productia si sa finantezi exploatarea. La asta zic "pas".
|