inteleg perfect ca voi sunteti de parere ca n-ar trebui sa existe sanctiuni legale pentru avort. va contrazic.
nu poti subscrie unei crime, tu legiuitor, creand o politica de stat, , doar pt ca ea se va produce in orice caz, si va provoca daune mai mari decat daca nu o vei interzice. e absurd. pur si simplu e gresit, principial vorbind.
e o problema in care compromisul nu trebuie sa aiba loc, pentru ca e infinit mai periculos decat contrariul. daca avortul e o crima atunci legalizarea lui ar spori nr de crime, fie ele si legale. femeia isi poate proteja sanatatea alegand sa nu avorteze. daca avorteaza, ea isi pune in pericol sanatatea, impreuna cu doctorul ei. nu legea i-o pune in pericol si nici cei care au votat-o. prima piesa de domino in tot acest mecanism e alegerea femeii. nu vad de ce am invinovati un sistem ca e pro-life. pt ca asta nu e o cauza directa a avortului.
cele care avorteaza ilegal, cu toata compasiunea pe care ar putea-o avea cei din afara problemei, isi asuma o raspundere. e exclusiv raspunderea acelor femei, atunci cand aleg avortul.
si pentru mine 432 a fost un shoc si mi-a starnit compasiunea fata de acea femeie nenorocita, dar faptul ca a fost nenorocita, a fost rezultatul unui concurs intre constrangerea sistemului, nerozia unor pseudo-doctori, si alegerea sa proprie. or, alegerea sa proprie a fost gresita, de la ea a plecat totul.
cred ca s-ar putea discuta o exceptie, cand trebuie efectiv sa alegi intre viata femeii si viata fatului.
|