Originally Posted by Floydman:
nu vreau sa imi impun nici o parere. era o dezbatere. am aratat ce cred despre problema si despre cei care gandesc ca tine. nu te-am pus sa juri ca nu vei impinge niciodata o femeie la avort (asta daca esti barbat) sau ca nu il vei face (daca esti femeie) . deci, cum spuneam, nu ti-am impus absolut nimic.
|
nu e vorba de ce dezbatem noi, aici e vorba de:
1. sa interzici sau nu avortul
2. daca viata incepe 'at the moment of conception' sau nu- si in consecinta, e ok sau nu sa folosesti contraceptia (da, aici s-a pus problema asta)
indiferent ce rezerve ai fata de aceste probleme, mi se pare ca interzice una sau alta e impotriva drepturilor oamenilor care deja sunt nascuti.
si de ce ti se pare tie ca numai femeile au dreptul sa decida? stii oare ca multe avorturi au loc ca rezultat al puterii de persuasiune a barbatului fata de femeie? rolul barbatului e de multe ori major in decizia femeii. daca ei au dreptul sa se bage, si chiar o fac, determinand avortul, cei care sunt pro-life (cum zic americanii), nu au?
|
femeile au dreptul cel mai mare de a decide pentru ca ele nasc si pentru ca e vorba de corpul lor, sanatatea lor, fizica si psihica.
interzicerea avorturilor nu provoaca dezastre, provoaca nasteri.
|
a, da? de-asta au murit atatea femei in Romania lui Ceausescu?
cand interzici avortul, unele femei il vor avea intr-un fel sau altul. vrei sa zici ca cele care au murit si-au meritat soarta? si trebuie sa nasti si atunci cand e vorba de viol, incest, etc?
mult succes in a te iubi pe tine insuti in continuare si a compatimi adultii "cu probleme" din avorturi, "la tine acasa", ca sa parafrazam.
|
whatever. cum ziceam, fa tu ce ai chef si nu imi pune mie (sau altora) legi (ca despre asta e vorba) despre ce sa fac eu.