View Single Post
Old 05 Nov 2008, 16:27   #72
Floydman
Guru

Floydman

Originally Posted by europe_east:
pt. floydman: si eu sunt de parere ca cei care cred ca au ceva de spus la acest capitol si care se cred asa de 'righteous' incat si vor sa isi impuna aceste pareri asupra altora (practica la tine acasa ce crezi, dar pe mine slabeste-ma) mi se par niste ipocriti, care uita dezastrele pe care le produce interzicerea avorturilor (si ca roman, ar trebui sa stii mai multe despre asta).
si cum ziceam, bottom line: cine nu naste copii ar trebui sa fie mai umil si sa taca mai mult.

nu vreau sa imi impun nici o parere. era o dezbatere. am aratat ce cred despre problema si despre cei care gandesc ca tine. nu te-am pus sa juri ca nu vei impinge niciodata o femeie la avort (asta daca esti barbat) sau ca nu il vei face (daca esti femeie) . deci, cum spuneam, nu ti-am impus absolut nimic.

si de ce ti se pare tie ca numai femeile au dreptul sa decida? stii oare ca multe avorturi au loc ca rezultat al puterii de persuasiune a barbatului fata de femeie? rolul barbatului e de multe ori major in decizia femeii. daca ei au dreptul sa se bage, si chiar o fac, determinand avortul, cei care sunt pro-life (cum zic americanii), nu au?

interzicerea avorturilor nu provoaca dezastre, provoaca nasteri. in orice societate care se pretinde democratica si umana, copii nedoriti ar trebui sa isi gaseasca un loc, prin grija parintilor sau a altor semeni de-ai lor. uneori asta se si intampla... din pacate doar uneori.

nu principiul de a permite vietii unor copii sa continue e gresit, ci reactia oamenilor fata de copii nedoriti. asta le intuneca destinele copiilor si ii face pe adulti sa "aiba greutati", nu faptul ca acei copii au venit pe lume.

mult succes in a te iubi pe tine insuti in continuare si a compatimi adultii "cu probleme" din avorturi, "la tine acasa", ca sa parafrazam.
Floydman is offline   Reply With Quote sendpm.gif