Originally Posted by europe_east:
Cat despre avorturi: nimeni nu le vrea, dar e un drept sa faci ce vrei cu corpul tau. si nimeni care nu naste copii nu are dreptul sa vorbeasca.
|
daca tu crezi ca nici acei copii, care nu pot vorbi si care nu vor vorbi niciodata pentru ca cei ca tine (sic!) ii rup in bucati, nu au dreptul sa vorbeasca, parerea mea sincera este ca esti spalat pe creier.
crezi despre tine si despre ceilalti "adulti" ca aveti foarte multe drepturi (inclusiv cel de a alege destinul unui alt om) si nici o alta obligatie in afara de aceea de a va simti cat mai bine, consumand cat mai mult si fiind cat mai iresponsabili. tipic secolului in care traim.
in privinta lui Obama, sper ca acum, daca tot a fost ales sa schimbe ceva in atitudinea SUA fata de lumea musulmana. Americanii incep sa realizeze ca pentru a combate terorismul exista si alte solutii decat ingradirea libertatilor lor fundamentale, la care tin atat de mult...cele legate de toleranta si dialog , in special in problema Palestina-Israel-Iran. Daca Obama se va tine de cuvant si va retrage trupele din Irak concomitent cu renuntarea la pozitia partinitoare prin care sustine Israelul, e un inceput bun, pentru ca razboiul de insurgenta din Irak e aproape imposibil de castigat. Daca americanii raman acolo nu fac decat sa sporeasca nr. de cetateni ucisi pe taram strain si de rude indurerate in homeland.
Desigur, ramane problema siito-sunita din Irak, dar cred ca asta trebuie rezolvata de irakieni pentru ca este problema lor interna. Cred ca exista si alte metode de a preveni un razboi civil in irak decat ramanerea americanilor acolo. Eventual o misiune de pace internationala cu mandat ONU (nu NATO sau SUA) care sa preia misiunea de mentinere a pacii pana cand institutiile statului irakian vor fi suficient de puternice sa managerieze instabilitatea politica interna siito-sunita.