View Single Post
Old 04 Nov 2008, 00:43   #26
buticut
Guru

buticut

Nu cred ca problema se aplica in special pentru filmele romanesti,pentru ca in fiecare saptamana daca te uiti la nr spectatorilor ocupantului de pe primul loc, tot nu te da pe spate...Dar totusi, filmele romanesti nu sunt promovate cum trebuie pe la noi si exista si preconceptia ca: ah,daca e romanesc sigur e prost sau ca cine-stie ce film melodramatic e.Cred ca multi s-au saturat de filmele care trateaza tema comunismului si deja incep automat sa creada ca fiecare film romanesc care vede lumina zilei trateaza aceeasi tema, fara sa se mai osteneasca sa isi verifice banuielile.

Ultima mea experienta la cinema a fost in vara si...a fost oribil. Pe langa faptul ca cinematograful nu e prea appealing (afisurile sunt de fapt inexistente, este doar scris titlul filmului cu markerul pe un panou), in sala erau 12 oameni (si nu are legatura cu filmul, pentru ca si cu alte ocazii erau putini), iar la un moment dat subtitrarile pe langa faptul ca distrageau atentia,mai erau si puse pe chipul actorilor. Ce sa mai spun de imagine,which faded to black several times? Doar Dolby Surroundul mai salva ceva.... .Mai-mai ca-ti taie cheful sa mai mergi la cinema...

Imi amintesc si acum vremurile de odinioara, cand trebuia sa iti iei bilet cu cateva zile inainte ca sa prinzi loc sau cand lumea statea la coada la bilete...am prins acum 13 ani Babe in cinema si erau oameni de toate varstele, o experienta cinematografica mai mult decat placuta.

Problema este ca,in afara de asta, in mare parte filmele de acum au ca target adolescentii -> de aici si filmele "neserioase" care sunt in topul vizionarilor...Iar daca nu sunt adresate exclusiv adolescentilor,de multe ori parintii spun ca nu mai sunt la varsta cand sa mearga la cinema sau copiii lor nu vor sa ii ia cu ei la filme, pentru ca nu da bine la imagine. Dar adolescentul e insetat de piracy,asa ca va prefera de multe ori sa zica pass cinema-ului si sa vada filmul pe PC sau DVD player.

Asa cum industria jocurilor e in deriva la noi si sperie toti potentialii investitori pe piata de aici,asa si filmele piratate indeparteaza oamenii de cinematografe. Dupa mine,asta e motivul principal.

Apoi ar mai fi lipsa de promovare a filmelor. Sigur, toata lumea poate googali si citi, sa afle cu ce se mananca, dar lenea e nevoie mare, asa ca sunt mai multe sanse ca filmul sa aiba multi spectatori daca iti este aruncat "in your face" si aici ma refer la trailere. In loc sa vad o idiotenie de reclama cu Babanu', mai bine vad un teaser trailer la un film, asa cum se intampla in the USA & UK si chiar si in Germany. Mie chiar mi-ar placea sa vad filmele promovate pe la posturile noastre in afara emisiunilor specializate...

Sau I don't know...poate pur si simplu lumea nu e atat de interesata de filme... :?

Oamenii care merg la Teatru si Opera nu prea fac parte din categoria "teenagers" si le place sa simta "actiunea" pe pielea lor, poate de aceea e mai mare interesul.In plus, daca nu vezi piesa de teatru montata pe scena, slabe sanse sa o vezi din alte surse.
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif