Thread: "The Duchess"
View Single Post
Old 03 Nov 2008, 18:05   #3
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Pitbull a scris:
Quote:
În primul rând, se confirmã ceea ce orice observator cu capul pe umeri - ºi cu ochii în ax - vede cam de multiºor: Keira Knightley e actriþã teribil de supraevaluatã. Dacã în "Atonement"mai era loc de discuþii, date fiind inegalitãþile ºi dezechilibrele întregului film, cam derutante pentru edificarea unei compoziþii actoriceºti închegate, aici lucrurile se înscriu pe alte coordonate, care lasã interpreta cam descoperitã. E drept, pânã la un punct, cã scenariul ºi regia o ajutã doar parþial, lãsând personajul fãrã o serie de repere esenþiale (pe câteva le-am amintit mai sus, apropo de imperfecþunile dramaturgice ºi lipsa de vigoare a regiei, la nivel profesional de principiu); dar principala lacunã, raportatã la subiectul propriu-zis, constã tocmai în lipsa de împlinire a personajului titular: ni se tot spune cât de puternicã ºi influentã e (a fost - din perspectivã istoricã) Georgiana, dar femeia pe care o vedem pe ecran nu oferã decât o copie palidã a modelului. Iar Keira Knighley nu pare sã aibã nici resursele actoriceºti necesare unei asemenea compoziþii. Jocul ei de scenã constã în aplicarea unei mari mobilitãþi superficiale, peste o împietritã rigiditate interioarã - la ambele niveluri: în sens fizic, ne dã mereu senzaþia cã are o faþã turnatã în oþel, ºi îmbrãcatã într-o mascã de cauciuc flexbilã ºi alunecoasã, capabilã sã mimeze toate minele ºi grimasele posibile, pe acelaºi calapod fix de sub ea; iar la nivel de fond, evident, aceeaºi discrepanþã se regãseºte în relaþia dintre întregul ansamblu al mijloacelor ei expresive ºi condiþia interioarã a eroinei. Rezultatul? O ducesã care ne intrigã vizual, ne plictiseºte de la un punct, ºi nu are nici pic de charismã.

Am scris si eu la" Trailere" cu ceva timp in urma,ca filmul va fi ratat: Keyra e fada si stramba din botitbull a gasit cel mai plastic si graitor portret de pe planeta pt ea.Poate nu e rolul care sa i se potriveasca,sunt si actori care joaca excelent in unele filme ,iar in altele sunt ridicoli.Depinde de regizor,etc..
Despre Ralph Fiennes,intoitdeauna am fost de parere ca i se potrivesc ca o manusa rolurile negative,sau ambivalente:"Lista lui Schindler",Capdemort din "Harry Potter"(figura impenetrabila si ochii de nazist fara scrupule),"Quiz Show" era un personaj complex,etc.Raph reuseste sa fie simpatic ca actor si antipatic ca si personaj,prin talentul sau.
Cronica e misto,a lui Pitbull,imi place ca vb mult de actori si da o sansa(interese comerciale? publicitare?) filmului.Il vad ,sper..Si voi.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif