View Single Post
Old 03 Nov 2008, 16:06   #8
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Multumesc, Dane, mi-ai ridicat-o la fileu exact cum sperasem. In timp ce scriam, am meditat deja la aspectul mentionat de tine (publicul de teatru, sau cititorii de carte bunä) dar am preferat sä nu mä întind peste mäsurä într-un singur mesaj.
Segmentul de public românesc cultivat, adecvat teatrului, operei, ateneului, valorilor culturale de nivel elevat în general, stä bine în nisa lui. (O remarcä semnifiativä: e acelasi public care, în iarna lui '80-81, se bulucea la Viitorul sau Flamura sä vadä "Stalker"! Da' de unde-atâtia Stalkeri acum?) Problema e cu potentialul public cinematografic de masä, nu de elitä, pe care l-au confiscat alte media - cel putin într-o mäsurä suficiente ca sä înfometeze difuzarea; a mai rämas o turmulitä de blockbuster-fani, care juiseazä la Rambi, Bonzi, Batmeni, Hulci, Lotri si alte francize, dar îi deturneazä tot mai mult downloadingul - da, aici devine semnificativ fenomenul mentionat de A.L.S.
In partea a doua, cred cä într-adevär, asa cum spui tu, conteazä masiv faptul cä sistemul de distributie a rämas îngrämädit si haotic - complet perimat, în conditiile customizärii din Al Treilea Val (plus polarizarea între multiplexuri scumpe si concentrate spatial, si cinematografe degradate în curs de disparitie). Se prea poate ca o secializare pe genuri a retelei sä înceapä destul de curând sä dea rezultate perceptibile.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif