Originally Posted by mafalda:
Pe mine m-ar interesa sa aflu daca exista niste criterii axiologice si care sunt alea, pe care se poate face critica de film la modul serios.
|
sunt inca la pagina 1 al acestui topic deci nu stiu daca ai primit raspuns sau nu la intrebare.
evident nu exista astfel de criterii. de altfel nici critica la nivelul serios nu stiu exact ce inseamna. am citit vreo 20 de pagini la un momentat despre abejectul din relatia mama- fiica din Alien.
mi s-au parut foarte interesante mai ales ca nu ma uitasem la Alien din perspectiva asta. este articolul o critica a filmului? nu. este filmul neaparat o capodopera? nu. este un subiect interesant? pentru mine, a fost.
trebuie sa-ti definesti tu exact ce te intereseaza in filme. sunt convinsa ca vei gasi multe articole care sa vorbeasca despre analize din punct de vedere al mijloacelor cinematografice, despre analize care sa psihanalizeze personajele si situatiile, despre analize care sa vorbeasca despre curente si stiluri regizorale.
Daca te intereseza sa citesti analize complete ale unor filme, cred ca deja trebuie sa te uiti la carti. Eu de exemplu la examenul de admitere din UNATC am scris 8 pagini despre Moulin Rouge. 4 ani mai tarziu am scris un referat de 6 pagini doar despre muzica din vreo 4 secvente importante din film.