View Single Post
Old 18 Oct 2008, 21:07   #4
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Marx n-a observat topicul, si a deschis unul nou.
Am reprodus:
Originally Posted by Marx:
initial am avut mari prejudecati legat de acest film. kiar daca scenariul a fost premiat acum cativa ani la Karlovy-Vary, nu prevestea nimic bun sub regia lui Nicolae Margineanu, care anul trecut "reusise" un rateu amatoristic cu "Logodnicii din America". si nici replicile de inceput nu au fost prea incurajatoare pt a-mi skimba parerea. dar, pe cat se intra in actiunea filmului, poveastea devenea mai "apocaliptica" si mai acaparanta.
un melanj de film social, psihologic & policier intrupeaza un sarpe al tramei ce se misca labirintic prin ungherele senzitive ale privitorilor. nu ai de ales, tre' sa pactizezi cu faptele cameleonice ale personajului principal.
"Schimb valutar" nu exhiba un minimalism derizoriu ca-n restul filmelor romanesti, nu mai intalnim isterii grotesti sau alte extremisme de "stil" pt a impresiona cu sila; are o doza, bine dramuita, de neorealism a la "Hotii de biciclete" impletita cu un umor sincer, neafectat de cabotinism.

pana acum e cel mai bun film romanesc al anului.

Originally Posted by nume:
Ma mir ca ti-a placut, si e cu atat mai mare mirarea cu cat nea nicu' face numa' gogosele in ultimu' timp.

Originally Posted by Marx:
am zis ca nu aveam mari asteptari. si eu am crezut ca Margi nu mai are suflu, dar uite ca un scenariu bun l-a motivat.
probabil ca un alt regizor, mai curajos, ar fi impins anumite secvente spre marginea zimtata a lucrurilor, si poate iesea un film mai "flamboyant", dar maniera onesta in care a fost facut acest film kiar nu agaseaza.
vezi-l si apoi mai combatem...
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif