View Single Post
Old 17 Oct 2008, 13:09   #42
mafalda
Guru

mafalda

Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
Revin acum cu discutia despre statul roman ca producator independent, ca am fost provocat si ma bucur.

Hai sa facem o simulare a ceea ce si-ar dori unii:

Care va sa zica avem un scenariu de film, sa zicem Terminator III.
Avem si o casa de productie, sa zicem Paradox Film.
Intra proiectul la CNC, este admis, i se dau bani (presupunem ca are cnc-ul milioanele necesare).
Se face filmul, e un mare boom, succes de casa pe toate meridianele. Incasari garla. Cine ia banii? Paradox Film. Cu ce s-a ales statul roman? Cu un film comercial. Cu ce ne-am ales noi? Vedem un film de actiune antrenant intr-o dupa-amiaza ploioasa, la care insa am participat si noi financiar, nu? Ca din banii de impozite s-a facut acel film.
Si uite asa am contribuit noi la bunastarea lui Paradox Film... si cam atat.

Fondul National Cinematografic din care CNC finanteaza casele de productie film NU sunt bani publici! NU sunt bani din impozitele cetatenilor! Citeste legislatia cinematografica, Ordonanta 39, la capitolul "Sursele de constituire a Fondului National Cinematografic, in care intra un % variabil din minutele publicitare incasate de televiziuni, de le exploatantii de lanturi cinematografice, etc!

Asta nu inseamna ca banii astia trebuie cheltuiti aiurea pe filme proaste, pentru ca nu sunt bani publici