View Single Post
Old 15 Oct 2008, 18:16   #388
Pashpix
Guru

Pashpix

Sergiu Nicolaescu: “Mi-am renegat familia!”

15 Octombrie 2008, ora 16:04 |
Articol semnat de Iulia Bordeianu

Cu o carierã colosalã in spate, regizorul este insã bantuit ºi acum de fragmente mai puþin plãcute din trecutul sãu, pe care nu le-a mai povestit pânã acum.
Nãscut intr-o familie de burghezi, Sergiu Nicolaescu nu s-a putut bucura de averea tatãlui sãu, arestat de cãtre comuniºti. Rãmas fãrã vreo susþinere financiarã, Nicolaescu a trebuit sã mintã în privinþa originilor sale pentru a putea fi primit în facultate. „A fost poate cel mai greu moment al tinereþii mele. Am trãit în minciunã. E foarte dificil sã nu poþi sã spui cine eºti, mai ales când eºti mândru de familia ta. Mi-am renegat originea ºi familia”, a povestit Sergiu Nicolaescu pentru libertatea.ro.

"Eu eram la Scoala de ofiteri de marina cand a fost arestat. Intrasem de cateva zile in vacanta de Craciun atunci cand au venit, in 5 ianuarie 1948. Eram de fata cand l-au luat pe tata. Incepusera deja sa loveasca in familie. Ai mei au avut de suferit de pe urma regimului. Eu am fost cel care a reusit, totusi, sa traiasca bine atunci" (Sergiu Nicolaescu)
Pashpix is offline   Reply With Quote sendpm.gif