View Single Post
Old 13 Oct 2008, 21:03   #70
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Eu cred ca exagerati.Nu e vina Scarlettei ca are buzele mai senzuale(naturale,nu colagen)Si Scarlett nu e una din favoritele mele.Dar n-ati vazut filmul ca sa o apreciati..Are acelasi ten,si aceeasi privire ca olandeza originala din tablou.Atunci cand amesteca si experimenteaza culorile maestrului,cand cade in reverie,cand se sperie de sentimentele ei,e Griet.
Daca citeati cu atentie ce a scris Buticut,sau va informati despre film,vedeati ca intre Vermeer si Griet a existat o apropiere fizica.Ideea filmului nu e una puritana,nici exacerbata,ci una subliminala.
As vrea sa vad "Lust for life',regia Vincente Minelli,(despre Van Gogh cu Kirk Douglas si Anthony Quinn in rolul lui Gauguin"),"Agonie si extaz"(despre Michelangelo cu Charlton Heston), "Au coeur de mensonge",regia Claude Chabrol,nu e biografic,dar e interesant,are referiri la arta,"Klimt" cu John Malcovich,si vechiul "Rembrandt".Vazut "Picasso artist si demon" ratat finalul,"Caravaggio"."Modigliani" am auzit ca nu e mare lucru,"Goya's ghost ",o critica buna aici:
http://agenda.liternet.ro/articol/71...as-Ghosts.html
"Dreams" al lui Kurosawa l-am vazut ,f plastic.Aveti mai sus linkuri.Le-ati vazut,filmele?
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif