View Single Post
Old 12 Oct 2008, 21:39   #8
Twinsen

Twinsen

Originally Posted by Pauline Kael:
pe forumurile americane sau franceze toate parerile sunt respectate,chiar si a celor mai nepriceputi)..
Tocmai am revenit in tara dupa o luna de pregatire profesionala in Franta si desi prefer oricand Romania, imi lipseste senzatia de respect si siguranta pe care am avut-o acolo. Pana si vagabonzii te salutau pe strada, indiferent ca le dadeai ceva sau nu. De fapt primul soc cultural a fost in urma cu vreo 10 ani, cand am inceput sa discut pe forumuri straine. Eram inca adolescent si obisnuit cu vehementa tipic romaneasca. Fiind mare fan de gimnastica la vremea aceea (imi place si acum), stateam mult pe un forum international si am ramas surprins ca pana si cele mai ridicole pareri erau tolerate. Nu era vorba de respect fata de opinii, de obicei se vedea clar cine se pricepe si are ceva util de zis, era vorba de respect fata de persoane si de libertate de exprimare. A fost o lectie care mi-a luat ceva timp s-o asimilez si mi-e teama ca tot nu am scapat complet de tendinta de a-mi impune parerile. Probabil e in natura umana.
  Reply With Quote sendpm.gif