Thread: "Ursul"
View Single Post
Old 09 Oct 2008, 14:47   #8
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by mafalda:
Poate sa-mi spuna si mie cineva de unde si pana unde e Dan Chisu cineast? Ca a initiat festivalul DaKino? Eu am auzit ca inainte de Revolutie, Dan Chisu era muncitor in Buftea.

poate interviul lui sa dea mai multe lamuriri.
http://www.jurnalul.ro/articole/123573/ursul-lui-chisu

Sa nu uitam ca mai e si teleast, scriitor, realizator de clipuri muzicale si actor. De ce tusiti?

Dar iata ce mai spune el despre film:

>>"Este un film despre o etapã din viaþa noastrã, derulatã imediat dupã Revoluþie, când nu ne cunoºteam adevãrata listã de prioritãþi ºi eram încã dominaþi de sentimentalism. Este ca o fotografie din tinereþe, la care te uiþi ºi te miri cât erai de slab sau cât de mult pãr aveai pe cap. ªi zâmbeºti. La fel ºi în filmul ãsta. Te uiþi cât de inocent ºi sensibil erai ºi cât de puþin alterat de capitalismul care abia îºi arãta colþii“, spune Dan Chiºu.

Dupã câteva apariþii în faþa camerelor de luat vederi, în filme ca „Senatorul melcilor“, „Asfalt Tango“ sau „Faimosul paparazzo“, Dan Chiºu face prima încercare ca regizor.

„Rãspunsul la întrebarea «de ce film» este simplu: De ce nu?... Voiam sã fac film de foarte multã vreme. Abia acum s-a copt. Acum am mai multã încredere în mine“, spune Dan Chiºu.

„Va fi un film cu o cromaticã aparte: la început vedem Bucureºtiul tern al anilor ’90, cu maºini murdare ºi clãdiri cenuºii, care contrasteazã mai târziu cu satul românesc ºi natura înverzitã de început de varã. Din aceste motive, în prima parte a filmului, totul pare alb-negru, mai puþin grupul colorat al unor circari. Costumele sunt generoase. Fiecare artist este îmbrãcat de scenã ºi machiat de spectacol. Aºa pãrãsesc arena ºi aºa rãmân tot filmul“, adaugã el. >>

Bai, omul are dreptate: De ce film? De ce nu?
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif