View Single Post
Old 09 Oct 2008, 13:09   #110
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Re: puncte de vedere

Originally Posted by donaldcarol:
Acuma despre Almodovar tu zici ca nu e pervers interesanta afirmatie! Oare cum se face totusi ca toate filmele lui sint numa despre travestiti, homosexuali si dereglati? In viata sint multe alte lucruri... In vine in minte acuma Passolini, nici el nu stia altceva...
Cind te mai intilnesti cu Serban sa-l saluti din partea mea! el nu scrie pe forum?
Päi a te preocupa cu predilectie de oricare dintre laturile negative ale naturii umane poate sä însemne sau identificare, sau interes detasat. Un jurist pasionat de dreptul penal, care-si dä masteratul cu o tezä despre violuri, sau doctoratul cu una despre delapidäri, e obligatoriu un violator sau un escroc refulat? Un psiholog specializat în psihanalizä e musai un caz de complex oedipian puternic marcat? Stephen King are închis undeva în el vreun monstru polimorf? Sä nu uitäm - confundarea artistului cu opera (fie si atotcuprinzätoare, nu doar luatä individual) e o mare naivitate.
Ca sä poti sustine o asemenea acuzatie, trebuie sä demonstrezi cu argumente faptul cä autorul are emotii personale non-artistice, deviante, asociate cu propriile lui opere - iar pentru asta, trebuie sau sä fii un apropiat al lui, sau un foarte fin psiholog (si bun cunoscätor al limbajului cinematografic), capabil sä-i depisteze asemenea tendite analizându-i filmele. De exemplu, Pintilie: stiu de la persoane care-l cunosc cä mania de a-si filma gratuit-agresiv-exhibitionist personajele, cu precädere bärbatii, are la bazä un teribilism extra-estetic (si, prin asociere cu alte semne, nu de naturä sexualä ci socialä, presupun cä se revendicä de la anumite frusträri nerezolvate ale copilului din el, rämas imatur); iar asta e abia o schitä rudimentarä de deductie, un model care are nevoie de o dezvoltare mult mai amplä si solidä, ca sä poti afirma despre orice autor (Pintilie, Passolini, Almodovar, Columbeanu, Daneliuc sau Barna) cä e "pervers".

Despre Serban nu am stiintä cä ar vizita, mäcar, forumul nostru - dar dacä nu mi-o da cu ceva-n cap când ne vedem proxima oarä, pentru cum i-am ferfenitit ticälosia de "Ticälosii" (atât aici, cât si pe IMDb), sigur cä-i transmit salutärile tale. Te stie? Cum sä-i zic?
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif