View Single Post
Old 07 Oct 2008, 15:45   #287
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by Pitbull:
Cartea lui Ken Kesey e genialä.
Cartea lui Ken Kesey e O CARTE genialä, nu un scenariu.
Un scenariu care prelua (aproape) totul din carte, färä sä taie, sä simplifice, sä adapteze (nu degeaba ecranizärile se mai numesc si adaptäri cinematografice) ar fi fost o oroare imensä, confuzä si cretinä, un sacrilegiu la adresa cärtii.
Formula folositä în film, de scurtare drasticä, comprimare, esentializare si reorganizare a materialului, e una dintre cele mai bune, rezultând într-un echivalent cinematografic al cärtii la fel de bun.

Pauline, te-ai împotmolit într-o dilemä foarte dificilä...
A spune despre una dintre capodoperele cvasi-unanim recunoscute ale filmului universal, ca «Les 400 Coups», cä e "o aburealä", duce la o dublä insultä: îi jignesti pe cei care admirä acest film, cälcându-le în picioare opinia, desi în vorbe tot repeti la nesfârsit declaratii de "respect" (foarte subrezite de folosirea încäpätânatä a unui plural al maiestätii insuportabil de enervant - uite, acest "dvs Pitbull" este adevärata "aburealä"); si, totodatä, te înjosesti pe tine. E ca si cum ai merge pe stradä goalä de la brâu în jos, justifiându-te cä "asa-ti place tie" (un fel de "pärerea mea", transferat).
Cum nu mä bucur deloc sä te väd în ipostaza asta, îti recomand o reconsiderare a propriei atitudini, cam pe ideea: "Nu mi-a pläcut «Les 400 Coups», dar pentru cä am încredere în opiniile tale, dragä Pitbull, sper ca atunci când îl voi revedea sä fiu într-o stare mai receptivä, si sä pot fi de acord cu tine."
Nädäjduiesc sä iei în sens bun acest mesaj, färä a te încäpätâna sä ripostezi deplasat, cum se mai întâmplä uneori - cu rezultatele pe care le cunoastem amândoi.
N-am ce sa raspund.Si nici nu doresc,nu ma stimuleaza aceasta postare.
Redmen esti a shadow.
Inca:
Quote:
Neanae a scris:
Quote:
filmele astea mi s-au parut supraevaluate:
* one flew over the cuckoo's nest (o parabola cam fara dintzi, cu un scenariu care ar fi fost subversiv in anii '50, dar nu in 1975)
* tokyo story al lui ozu (bravo lui ca a facut un film despre existentze banale, da' chiar trebuia sa iasa asa de plictisitor?)
* the hours - film de arta pentru semidocti
* short cuts - pentru alti regizori ar fi fost o realizare, dar pentru altman e un pas inapoi (fatza de nashville e slabutz rau)

Alex Leo Serban a scris:

Quote:
Alex Leo Serban

Conectat la: 14 Mai 2003

Trimis: 17 Apr 2007 11:53 Titlul subiectului:

--------------------------------------------------------------------------------

mda
deci: d acord cu 'one flew...' = supraevaluat, cu 'the hours' (buna si caracterizarea; cartea e mult mai buna!), eventual si cu ozu (desi...), dar in niciun caz cu 'short cuts': ok, e sub 'nashville', dar e peste 'the player' si - CU SIGURANTZA! - peste copycat-ul sau ecumenic numit 'crash'
(btw: 'magnolia' vi se pare 'supraevaluat'? mie nu!)

Nu sunt singura care crede ca "Zbor deasupra " e supraevaluat.Nu spun de ce cred asta,pt ca m-a suparat f tare postare lui Pitbull,partinitoare si subiectiva,am observat ca aceia care nu-i canta in struna,nu-l lingusesc cu dulcegarii tot timpul, cad repede in dizgratie.Neplacuta aceasta postare ,ca si comportamentul fata de Films4all,care n-are decat o singura vina: e mult mai tanar si spune ce crede.
Despre "400 lovituri" mi-am spus parerea deja pe alte topic,e parerea mea si mi-o respect.
Se simte lipsa f mult pe forum lumii de altadat 'si a criticului ALS...

Pitbull a scris:

Quote:
pentru cä am încredere în opiniile tale, dragä Pitbull, sper ca atunci când îl voi revedea sä fiu într-o stare mai receptivä, si sä pot fi de acord cu tine."[/
Mai rau nu se putea.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif