View Single Post
Old 06 Oct 2008, 15:55   #10
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Din topicul paralel sters:
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
L-a vazut cineva? Cum e?
Originally Posted by Pitbull:
L-am väzut azi, o sä-i fac analiza.
"Scenariul" e complet idiot (Mihai Ispirescu, dramaturg, si-a "scenarizat" propria nuvelä/piesä, crezând cä stie si dramaturgie de film; habar n-are) - si, colac peste pupäzä, nu le-au ajuns banii ca sä termine filmärile, asa c-au renuntat la un calup imens (de flash-back) care, zice-se, ar fi "salvat" povestea. E, n-ar fi salvat-o - fiindcä e nulä oricum.
Din fericire, Petre Nästase s-a dovedit un om cu bun-simt, care dupä proiectie ne-a invitat la braseria de aläturi unde, la o gustäricä, si-a asumat deschis toate greselile, inclusiv lipsa de motivatie a personajlor, replicile totalmente inepte ale actorilor, si alte gugumänii, recunoscând deschis cä, pe parcursul muncii la film el însusi ajunsese sä se distanteze, sä "nu-l mai iubeascä", si l-a terminat în siktir; si cä, la proiectie, râdea la unison cu noi de diversele secvente ridicole. A fost de acord cu comentariile noastre - inclusiv când i-am spus cä o solutie ar fi fost sä taie complet nu numai strutul si celelalte animale exotice, ci si toate fantasmagoriile oniric-suprarealiste, cu Diaconu si fluturii si eraserheadismele (Collins dixit), concentrându-se asupra adevärului uman al dramei. Pentru aceastä probä de sinceritate, chapeau!
Evident, imaginea lui Liviu Marghidan e foarte frumoasä, iar muzica lui Pocorschi, bunä în sine (desi aplicatä pe imagine pleonastic, tautologic, ostentativ pânä la ridicol).
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
(A, scuze, acum am vazut ca mai exista un topic pe subiectul asta.
N-am nimic impotriva daca e sters topicul asta si ramane celalalt - cu transferarea comentariului pe el evident. Eu nu stiu cum sa-l sterg si nu ma bag. Scuze inca o data.)

E trist ca e o aberatie si filmul asta. Iar a murit francul romanesc fara eroism.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif