Originally Posted by Pitbull:
Ei, Marx e un tip de calitate, inteligent, cult, cu un aparat critic bun - dar uneori nimereste si el pe-aläturi cu câte-un film, si face alb din negru si jos din sus; si, pentru cä tine foarte mult la propriile lui opinii, nu acceptä sä fie contrazis, indiferent de tärâmurile pe uunde ajunge discutia - de exemplu, lui nu i-a pläcut "M.D.L."; mie, da; în controversa virulentä, dar civilizatä, pe care o dezvoltaräm de-aici, el a ajuns, gradual, sä afirme cä baza medicinei este amputarea/extirparea, iar celelalte metode de asigurare a sänätätii sau de vindecare (profilaxia, igiena, terapia medicamentoasä, radioterapia, fizioterapia, etc., etc.) se situeazä undeva între iluzoriu si inexistent. Nu l-am putut contrazice, desi as fi vrut: el e medic, eu nu.
Nici vorbele urâte la adresa forumului nostru nu trebuie sä i le luäm în serios; nici el nu le crede, dar e foarte supärat acum, din motive personale.
|
1. kiar daca nu mi-a placut MDL, n-am afirmat ca e un film nefilm (precum Legaturile stupide ale lui Giurgiu sau acest film invocat in topic).
2. privirea ta asupra medicinei e a unui poet simbolist. terapiile enumerate de tine sunt paleative, suportive, profilactice, nicidecum curative.
3. admit sa fiu contrazis prin argumente, nu prin impresii.
4. nu sunt suparat, ci sictirit de amatorisme (vezi goana dupa catindati pt animest) care s-au extins in toate cotloanele cinemagaziei.
revenind la Boogie:
- degeaba stie sa Muntean sa filmeze, daca nu stie sa povesteasca
- geaba stie Radulescu tehnica scenaristica, daca el se rezuma sa scrie doar la timpul imediat
- geaba faci un film in priza directa, daca n-ai sunet de calitate (un sfert de film e neinteliligibil).
- deci, toata trama din Boogie e epidermala (superficiala), nu are loc nicio disectie, dialogurile alea excesive se opresc la idei plate, nu intram exploratoriu in personaje.
vax.