Care cenzurä?
In rest, uite cum facem:
Intelegem cä principalele profesiuni de creatie asociate cu filmul (scenarist, regisor, actor) sunt extrem de dificile si dure, chiar dacä privite de pe margine par niste curse de pisicute, rätuste si broscute tup-tup spre vârful muntelui. Exigenta foarte ridicatä, exprimatä färä menajamente, e strict necesarä pentru a avea o cinematografie performantä - atât prin eliminarea tuturor impostorilor si veleitarilor, cât si prin selectarea, verificarea, cälirea putinilor alesi dintre chemati. Pupicii si mângâierile pe crestet sunt ok la grädinitä, la sanatoriu si la azilul de bätrâni - nu pe drumul spre cinematografie.
Vei fi surprinsä sä afli cä eu sunt unul dintre cei mai blânzi, räbdätori, respectuosi si încurajatori dintre îndrumätorii de film de la noi de toate tipurile (meditatori, profesori, etc.). Dacä ai avea habar CUM SE LUCREAZA DE FAPT, în toate scolile, cluburile, etc., de cinema de la noi, cum se poartä si vorbesc colegii mei, m-ai lua în suturi pentru moliciune, blegealä si dulcegärii muieresti. E drept cä nu pot fi chiar un plutonier major mârlan, ca atâtia altii, si sunt constient cä stilul meu excesiv de tolerant si delicat riscä sä aducä mari deservicii tinerilor care-mi cer sfatul - dar, asta e... La vârsta mea, nu pot sä mä mai schimb.
Deci, nu ne bägäm unde n-avem habar, cä ne facem de râs - sau putem chiar sä facem räu unor oameni - da? Da. OK, pupici, merci.
* * *
Am splitat mesajele astea care erau off-topic la "432", si pentru cä te tot referi la un topic dispärut si la nusce cenzurä, poti sä-l spui aici clar despre ce era vorba. Eventual, schimbä si titlul topicului, cum crezi cä e mai potrivit (ai posibilitatea asta, primul mesaj fiind al täu; editarea are efect si asupra titlului).
L.E. - Ti-am recitit atent primul mesaj, am väzut ce titlu voiai, si l-am schimbat eu. Zi dacä e OK asa, si n-am nimic împotrivä sä particip si eu la discutie. Si mai terminä cu "cenzura" si alte aiureli.
|