Back to topic.
Am fost la premierä.
Va urma cronica, si alte detalii - mâine.
Deocamdatä:
Barna si Eugen Serbänescu sunt doi imbecili clinic.
Nivelul lor de prostie inconstientä se situeazä în adâncimea patologicului.
Pelicula e pur si simpu incredibilä. Nu putem vorbi de "lipsä de profesionalism", ci pur si simplu lipsä de normalitate mintalä. Un oligofren cu Alzheimer, beat, ar fi fäcut ceva mai coerent, mai rational, mai inteligibil.
Nu glumesc, nu exagerez, nu folosesc hiperbole, litote si alte figuri de stil. O descriu strict tehnic, obiectiv, detasat.
Nu credeam cä se pot face filme si mai proaste decât "Azucena", "Si totul era nimic", "Legiunea sträinä", "Prea târziu", "Ticälosii", "Niki Ardelean", "Logodnicii din America" sau "Senatorul melcilor" - dar acest moment de dementä abulicä le face sä parä de-a dreptul bergmaniano-tarkovskian-felliniene.
Da, ar trebui sä existe si la noi o Sharia în temeiul cäreia unii ca Barna si Serbänescu sä poatä fi lapidati pe stadioane - pentru ofensä la echilibrul intelectual al societätii, prin simpla lor existentä biologicä.
(Apropo, dupä proiectie, la tratatie, m-am tras în pozä cu Barna; am si eu perversitätile mele excentrice - ca äia care se pozau cu cadavrele USLA-silor de la M.Ap.N., în decembrie '89, sau care se filmeazä cu mobilul cum dau muie la copii de grädinitä. Dacä, vreodatä, risc sä intru-n puscärie pentru poza asta, o distrug.)
|