Thread: "Joi"
View Single Post
Old 26 Sep 2008, 13:18   #49
films4all
Guru

films4all

Originally Posted by bre:
probabil la fel e si in filme. acuma scena din joi mie mi s-a parut a fi totusi cu stil, but hey it's just me . probabil vi se pare ciudat, pentru ca ati ascocia-o mai degraba cu pictura lui nerdrum...

Pai da, stil are, dar unde e arta? Unde e carligul? (cum zicea un bun profesor de regie) Asa cum bine stim, un film nu da solutii ... un film te face sa-ti pui intrebari iar tu bre vii bine cu intrebarea "de ce?" si "de ce?". Dar asta e problema; doar aici ne oprim la de ce fara sa gasim singuri raspunsuri. Ramanm la "bun..si de ce?" si doar aici. Asta e marea problema a filmului din punctul meu de vedere.

Originally Posted by bre:
si apoi: "stim asta deja, la ce ne mai ziceti"...pei asa poti sa zici despre orice reprezentare. nu conteaza ce prezinta pana la urma, ci CUM prezinta

Aici intri intr-un punct destul de delicat si anume faptul ca pentru cineva un lucru poate sa fie semnificativ si pentru cineva acelasi lucru nu poate deveni seminficativ indiferent cum l-ai prezenta pentru ca pur si simplu nu ii poate starni interesul; de ce? Poate pentru ca acel lucru ii se pare prea comun etc. Deci, este foarte greu sa gasesti ceva care sa starneasca interesul, si nu spun tuturor, ci macar majoritatii, si abia apoi se pune problema foarte importanta... cum prezinti acel ceva. Din punctul asta de vedere, cred ca regizorul n-a avut viziune astfel incat, subiectul sa fie punct de interes pentru majoritatea deci a cam clacat.