Originally Posted by mafalda:
Multi sunt regizori: (...) Dan Pita (SOLARIS Film)
Interesant este felul in care am auzit eu ca au aparut primele case de productie dupa Revolutie: unii dintre cei care la rascoala din "89 erau regizori, operatori, directori de film cu vechi state de plata la Buftea au jefuit pur si simlpu studiourile de aparatura, recuzita, etc. Cica au casat aparatura de filmare care nu era noua dar inca buna de folosit si au plecat cu ea acasa. Asa o fi?
Poate ca Pittbul stie mai bine despre ce s-a intamplat in studiourile din Buftea dupa Revolutie.
|
Ia sä vedem ce-mi mai amintesc...
Casa de filme 1, Director Marin Vladimir => (Cumva): Constantin Vaeni si (încä doi)
Casa de filme 3, Director (am uitat) => SOLARIS: Dan Pita, Andrei Blaier si (nu mai stiu)
Casa de filme 4, Director Radu Stegäroiu => Gamma Films: Dinu Tänase, Lucian Bratu si (am uitat)
Casa de filme 5, Director Dumitru Feronagä => Alpha Films International, Mircea Daneliuc (si douä manechine - nu mai stiu cine)
.................................................. ............ => 22: Sergiu Nicolaescu, Mihu Iulian si (nu mai retin)
Si spolierea Buftei e în mare parte realä, dar detaliile concrete nu le stiu, plecasem deja; am auzit doar zvonuri greu verificabile.