View Single Post
Old 24 Sep 2008, 09:21   #5
mafalda
Guru

mafalda

Cred ca trebuie sa facem o precizare: care e diferenta intre producator general, producator executiv (foarte important de vreme de legea cinematografiei - Ordonanta 39 - in de dreptul la un onorariu de 4% din bugetul filmului. Ce face pentru ca sa castige banii astia? ) si producator delegat.
Voiam sa ma refer la cine sunt producatorii din ziua de azi: multi dintre ei sunt fosti directori de film de dinainte de "89.
Unii sunt operatori: Ion Marinescu (ATLANTIS Film) Vivi Dragan Vasile (Fundatia Arte Vizuale)
Unii sunt sunetisti: Viorel Paunescu (CASTEL Film) Mihai Orasanu (MDV, Total Professional Record)
Multi sunt regizori: Nicolae Margineanu (AGER Film), Dan Pita (SOLARIS Film)
Interesant este felul in care am auzit eu ca au aparut primele case de productie dupa Revolutie: unii dintre cei care la rascoala din "89 erau regizori, operatori, directori de film cu vechi state de plata la Buftea au jefuit pur si simlpu studiourile de aparatura, recuzita, etc. Cica au casat aparatura de filmare care nu era noua dar inca buna de folosit si au plecat cu ea acasa. Asa o fi?
Poate ca Pittbul stie mai bine despre ce s-a intamplat in studiourile din Buftea dupa Revolutie.