pitbull, mi-e greu sa fac o apreciere pe baza celor spuse de tine pentru ca tu si cu vali aveti ceva de impartit. nu-l cunosc personal, dar "Bubu si Clementina" au fost eroii copilariei mele. prin '94 infiintasem un fan club B&C in bucuresti (mai exista unul in constanta). nu stiu ce sa zic, probabil ca citeam acele benzi desenate prin ochii unui copil. banda desenata de care vorbesti a fost facuta de vali integral (scenariu si desene), si e slaba pentru ca vali e un scenarist slab. el e doar desenator, dar probabil ca a fost nevoit sa "comita" si cateva scenarii proprii, foarte putine si foarte slabe. cel cu biblioteca il stiu, iti pot da ca exemplu inca vreo trei, insa restul de 90% erau scrise de Sandu Alexandru, si mi se par ok din toate punctele de vedere, sau cel putin din punctul de vedere al unui copil de 10 ani. Bubu aviator, masina timpului, Bubu spion m-au amuzat copios. vali a fost autorul cel mai publicat din perioada aceea. il vei regasi si in dictionarul benzii desenate a lui dodo nita, sau pe internet, daca vei cauta cu google:
http://lambiek.net/artists/c/cristescu_valentin.htm
cat despre Pif Surprize, scenariile ii apartineau lui dan ogrezeanu, vali semna doar desenul. si desenul era foarte bun, chiar mai bun decat ce publica pif acuma. nu ma mira ca la constanta se va intalni cu unul din principalii scenaristi ai lui pif. daca esti familiar cu perioada chance-mas poate ca ai auzit si de francois corteggiani. in rest sper ca vali sa deseneze pentru si piful francez, pentru ca merita.