Thread: Bad art
View Single Post
Old 08 Sep 2008, 12:35   #35
bre
Guru

bre

@seven
- bad art-ul nu cred a are legatura cu macabrul moralizator, ci dimpotriva: e corpul meu, fac ce vreau cu el. eu una nu judec arta dupa criteriul etic, dar pur si simplu nu inteleg, nu gasesc o justificare ptr manifestatiile sado-masochiste de tip actionism vienez. dadusem un exemplu cu un artist care si-a taiat penisul in numele artei si a murit - normal. merita sa mori ptr arta (in acest mod)? este arta un scop in sine? nici macar nu a fost vorba de punerea in practica a vreunei conceptii existentialiste - ptr care sinuciderea era justificata prin liberul arbitru. n-a fost un scop, ci pur si simplu consecinta unei actiuni "artistice". nici macar nu are justificarea unei manifestari ritualice (vezi jertfele umane in cinstea zeilor).
- treaba cu rezistenta poporului la matze scoase e discutabila. poate ca in timp, publicul, si asa amator de horror-uri si senzational si consumator de stiri de tip SexSangeScandal, ar deveni cumva imun / tolerant / eventual amator de bad art. totusi, e clar ca nu ar gusta un astfel de mesaj daca ar avea conotatii moralizatoare (vezi pozele de pe pachetele de tigari)
- e drept arta nu mai e ce a fost, s-a dus cu venus-urile idealizate ale artei grecesti. a apus epoca amorasilor durdulii si a nimfelor renascentiste. au fost inlocuite de frumusetea naturala, fireasca, apoi de asa zisa"estetica a uratului". pana la urma artistii au patruns in subconstient, tulburandu-ne cu vise suprarealiste. apoi au coborat din nou in strada si au facut arta din gunoi. dar pana unde sa mergem fratilor, daca ne mutilam si propriile corpuri ce ne mai ramane? din momen ce inainte nu mai putem merge eu zic ca tre s-o luam frumusel inapoi spre cei vechi...

@hands
insusi faptul ca spui ca magritte nu trebuie comentat e un comentariu despre el...so, oricum ai da-o, tot acolo iesi. nici eu nu-s adepta explicatiilor "ce a gandit artistul cand a facut bla bla". dar de exp criticii din asta traiesc. asa ca, si daca lasa pictorul prin testament sa nu-i fie comentate operele, tot s-ar fi gasit cneva sa o faca.