View Single Post
Old 08 Sep 2008, 11:09   #56
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Un link interesant:

http://talentdevelop.com/articles/wwos.html

ANGELA BASSET"Strange Days"

Keyra Knightley:"Domino"

Sharon Stone:"Basic Instinct1"

Quote:
Hands a scris:
Pauline Kael a scris:

Si explicati-mi si mie baieti,de ce doar Sigourney si Linda Hamilton nu sunt caraghioase cu arma in mana? Pt ca oricum alea sunt science-fiction deci nu exista? Pt ca sunt usor masculine?huh?

Hmm, cred ca ceea ce face ridicol o arma in mana unei fete e exact ceea ce arma respectiva vrea sa induca si nu reuseste: mai multa masculinitate. Sincer, filmele lui Sidaris (bune de retinut), chiar daca pana la victor nu am auzit de nici unul, reflecta exact ceea ce inseamna o arma in mana majoritatii actritelor din cinema: anacronism. Daca crezi ca faci o femeie mai puternica si mai determinata pe ecran dandu-i o bazooka, te inseli, o "sexploatezi" si mai mult. Insa daca ii pui arma ca un accesoriu pe care il foloseste cu stangacie insa plina de determinare, reusesti sa faci din personajul feminin o chestie mult mai credibila, mai FEMININA . De aceea Sigourney mi s-a parut singura tipa in a carei mana arma nu e ceva penibil, pentru ca ARMA nu e ea, ci EA e arma . Faptul ca Alien e un SF nu conteaza, Ripley lupta impotriva extraterestrului cu vointa si nu cu un Minigun cat peretele

Nu stiu de ce ar fi o arma ridicola in mana unei fete ,la fel de ridicola mi se pare si in mana unui barbat.Intr-adevar in filme,femeia si arma sunt amandoua din pacate,doar un accesoriu.Nu doar in "Alien" vezi determinare si forta la o femeie,mai sus Angela Basset in" Strange Days"(tot SF) face un rol absolut convingator.Sa nu mai zic ca "Domino" a existat in realitate(de altfel adevarata Domino apare la sfarsitul filmului inspirat din viata ei,a unei killeritze)..Si exemple sunt destule.
Asa ca nu vad ridicolul decat la regizorii neinspirati si shablonarzi,dar asta e vina lor...a barbatilor
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif