Originally Posted by Pauline Kael:
Si explicati-mi si mie baieti,de ce doar Sigourney si Linda Hamilton nu sunt caraghioase cu arma in mana? Pt ca oricum alea sunt science-fiction deci nu exista? Pt ca sunt usor masculine?huh?
|
Hmm, cred ca ceea ce face ridicol o arma in mana unei fete e exact ceea ce arma respectiva vrea sa induca si nu reuseste: mai multa masculinitate. Sincer, filmele lui Sidaris (bune de retinut), chiar daca pana la victor nu am auzit de nici unul, reflecta exact ceea ce inseamna o arma in mana majoritatii actritelor din cinema: anacronism. Daca crezi ca faci o femeie mai puternica si mai determinata pe ecran dandu-i o bazooka, te inseli, o "sexploatezi" si mai mult. Insa daca ii pui arma ca un accesoriu pe care il foloseste cu stangacie insa plina de determinare, reusesti sa faci din personajul feminin o chestie mult mai credibila, mai
FEMININA . De aceea Sigourney mi s-a parut singura tipa in a carei mana arma nu e ceva penibil, pentru ca ARMA nu e ea, ci EA e arma

. Faptul ca Alien e un SF nu conteaza, Ripley lupta impotriva extraterestrului cu vointa si nu cu un Minigun cat peretele