Thread: Bad art
View Single Post
Old 05 Sep 2008, 17:15   #28
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Originally Posted by Se7en:

Ha, mie nu mi-a placut asa mult Se7en, chiar daca in copchilarie eram nebun dupa el, in timp insa mi-am schimbat parerea. Ce nu mi-a placut la el a fost prestatia de la sfarsit a lui Pitt care era de un fals asa teribil ca ti se facea si mila. Noroc cu Morgan Freeman. Legat de avatar si nunta e clar ca nu prea imi fac intrarea pe scena foarte "voalat" mai ales cu avatarul meu dar asta e, zi mersi ca nu mi-am pus numele adevarat atunci chiar eram butt naked.

Legat acum de "bad art"-ul din Se7en eu am ceva dubii. Depinde ce inseamna termenul "bad art" in operele de arta. Macabrul cu valoare universala, chiar pozitiva? Sau ceva sinistru de care trebuie sa ne ferim, asa cum macabrul a fost vazut din totdeauna? Pentru ca e clar ca daca categorisim "bad art" orice expresie artistica in care apare visceralul si morbidul, atunci putem merge hat pana in Evul Mediu. Si asta nu e bine. Dar sa zicem ca ramanem doar la secolul XX, un Alien sau chiar Ireversibil, ar putea fi categorisite drept "bad art"? Ma rog, poate ca genul asta de intrebari generalizeaza foarte mult subiectul discutiei. Legat acum de Un chien andalou, e greu sa spui ca e "bad art" atata vreme cat Bunuel si Dali l-au vrut strict suprarealist. Ca e una acolo cu ochiul taiat asta nu inseamna ca cei doi au vrut sa loveasca un public tinta aflat la 80 de ani departare, care intelegea ce inseamna "bad art"-ul. Suprarealismul a avut mereu diferite valente, mai mult sau mai putin macabre, prin care-si transmitea mesajele. Probabil ca "bad art"ul a preluat latura asta macabra a suprarealismului si s-a autodeclarat curent de sine statator. Eu tind sa cred ca cei care merita sa fie considerati "bad art"isti sunt cei care isi aroga responsabil acest statut, iar orice asociere cu alti artisti care cochetau cu unele elemente din "bad art" insa nu apartineau curentului, sa fie interzisa. Sa dam cezarului ce-i al cezarului.

Vreau sa stiu numele adevarat daca vrei ,mi-l trimiti prin PM.
Am zis ,in "Se7en" nu e bad art.Mai degraba gasesti prost gust si bad art in anime-uri si filme asiatice,de ex,si deductiv si speculativ ,in alea americane inspirate din mizeriile asiatice,care totusi sunt autentice.
Citez din tine" macabrul cu valoare pozitiva",care ar fi acea valore,informativa,culturalizanta,estetic-demonstrativa?
Da,se gasesc elemente de bad art si in Evul Mediu si in suprarealismul modern,peste tot.
Bad art-ul asumat,cum ai scris in ultima parte,colorata de mine,intr-adevar acela e nociv si manipulator,instigator.Mesajele subliminale,tehnicile de manipulare din asa zisa arta de cacao,asta e bad art.Si felul submediocru in care aleg ratatii numiti artisti sa-si prezinte" opera".,themasterpiece of shit","chef- d'oeuvre du merde".Intr-adevar.Obscurantism si obscuranti...modernismul practicat de ermetici,negativisti,obscuri si obscuranti,decadenti suprarealisti(nu ma refer la cei rasati),avangardisti,antitraditionalisti,absurzi,a narhisti,daramatori cu orice pret,innoitori care dispretuiesc ordinea fireasca de amorul artei schimbarii nimicului...
Bre a scris:
Quote:
una din sursele de"inspiratie" ale lui magritte este sinuciderea mamei sale (aceasta s-a aruncat in raul sambre si a fost descoperita, pare-se, cu fata acoperita - de aici si obsesia lui ptr aceasta tema). da, cumva magritte s-ar apropia de hitchcock prin oroarea psihologica pe care o induce. in locul unor imagini dezgustatoare, magritte te inspaimanta subtil, te pune in fata unor imagini care te fac sa te indoiesti de perceptia ta asupra lumii (vezi "ceci n'est pas un pipe") si a relatiei dintre viata si moarte (vezi "mme de recamier"). nu stiu cum sa postez imagini, daca le gasesti, pauline, posteaza-le tu.
tinandu-ne offtopic, magritte nu e nicidecum bad art, nici hitchcock nu cred ca e. pentru mine bad art e arta explicitului.
Daca studiezi semiotica si felul in care Magritte isi alege sa-si codifice lucrarile,ai sa gasesti elemente care duc cu gandul la satanism,dar poate e totusi o exagerare.
Relatia intre viata si moarte e aparent confuza la el,dar ai dreptate de o subtiitate terifianta.
Postezi ca la avatar,intri pe ImageShak,dar dai copy la "URL" nu in prima serie sus,ci primul din a doua serie...
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif