Thread: Bad art
View Single Post
Old 03 Sep 2008, 18:38   #22
Se7en
Veteran

Se7en

Originally Posted by Pauline Kael:
Draga Se7en,
Filmul Se7en mi-a produs niste fiori de neuitat,adica Saw e nimica pe langa Se7en,fiind mult mai inteligibil,dar nicidecum "Bad art".Ador avatarurile animate,dar pe mine nu m-au lasat,au zis ca e disturbator,sper sa-l lase pe al tau ca e a piece of something.Avatar fain ai,postari faine,dar fara sa incerc vreo diagnoza anacronica de ce ti-ai ales nickul Se7en? E prea...direct.De asta nici nu ma marit cu tine,pt ca e prea fara voal si mister Se7en

Ha, mie nu mi-a placut asa mult Se7en, chiar daca in copchilarie eram nebun dupa el, in timp insa mi-am schimbat parerea. Ce nu mi-a placut la el a fost prestatia de la sfarsit a lui Pitt care era de un fals asa teribil ca ti se facea si mila. Noroc cu Morgan Freeman. Legat de avatar si nunta e clar ca nu prea imi fac intrarea pe scena foarte "voalat" mai ales cu avatarul meu dar asta e, zi mersi ca nu mi-am pus numele adevarat atunci chiar eram butt naked.

Legat acum de "bad art"-ul din Se7en eu am ceva dubii. Depinde ce inseamna termenul "bad art" in operele de arta. Macabrul cu valoare universala, chiar pozitiva? Sau ceva sinistru de care trebuie sa ne ferim, asa cum macabrul a fost vazut din totdeauna? Pentru ca e clar ca daca categorisim "bad art" orice expresie artistica in care apare visceralul si morbidul, atunci putem merge hat pana in Evul Mediu. Si asta nu e bine. Dar sa zicem ca ramanem doar la secolul XX, un Alien sau chiar Ireversibil, ar putea fi categorisite drept "bad art"? Ma rog, poate ca genul asta de intrebari generalizeaza foarte mult subiectul discutiei. Legat acum de Un chien andalou, e greu sa spui ca e "bad art" atata vreme cat Bunuel si Dali l-au vrut strict suprarealist. Ca e una acolo cu ochiul taiat asta nu inseamna ca cei doi au vrut sa loveasca un public tinta aflat la 80 de ani departare, care intelegea ce inseamna "bad art"-ul. Suprarealismul a avut mereu diferite valente, mai mult sau mai putin macabre, prin care-si transmitea mesajele. Probabil ca "bad art"ul a preluat latura asta macabra a suprarealismului si s-a autodeclarat curent de sine statator. Eu tind sa cred ca cei care merita sa fie considerati "bad art"isti sunt cei care isi aroga responsabil acest statut, iar orice asociere cu alti artisti care cochetau cu unele elemente din "bad art" insa nu apartineau curentului, sa fie interzisa. Sa dam cezarului ce-i al cezarului.
Se7en is offline   Reply With Quote sendpm.gif